6 studii ştiinţifice noi care demonstrează de ce produsele organice sunt mai bune

In zilele noastre, produsele organice câştigă din ce în ce mai mult teren şi există din ce în ce mai multe studii ştiinţifice care demonstrează că fermele certificate ecologic produc alimente mai bune decât cele orientate spre producţia de masă.
În continuare, vă prezentăm câteva dintre aceste studii pentru a vă ajuta să înţelegeţi de ce este bine să cumpărăm produse organice. download
1. Conform unui studiu efectuat în cadrul unei ferme aparţinând Universităţii din Newcastle, Anglia, plantele cultivate la fermele ecologice conţin mai multe vitamine şi antioxidanţi, despre care se ştie că ajută organismul să combată diferite boli. În plus, cercetătorii au descoperit că produsele organice au un conţinut mai ridicat de minerale, inclusiv de fier şi zinc.
2.  În cadrul unui studiu efectuat la Universitatea din California s-a arătat că roşiile cultivate prin utilizarea metodelor organice conţin de două ori mai multe flavonoide (un antioxidant care reduce riscul de boli cardiace), iar varza albă provenind din culturi organice conţine cu până la 30% mai multă vitamina C.
3.  În urmă cu câţiva ani, oamenii de ştiinţă au studiat, în cadrul unei mănăstiri, posibilele efecte ale adoptării unei alimentaţii bazate pe produse organice. Participanţii la experiment au semnalat faptul că  problemele lor de sănătate s-au ameliorat. În acelaşi timp, s-a demonstrat că numărul celulelor imunitare din sângele lor, responsabile pentru protecţia contra virusurilor, a crescut.

4.  În cadrul unui studiu mai vechi, efectuat la un colegiu de fete din Noua Zeelandă, a fost ţinută sub observaţie starea de sănătate a elevelor din internatul colegiului. Pe parcursul studiului, care a durat aproximativ trei ani, elevele au consumat numai alimente organice. Rezultatele au arătat că acestea răceau mai rar, tuşeau mai puţin, se vindecau mai repede, iar numărul accidentărilor cauzate de activităţi sportive s-a diminuat şi acesta, la fel ca şi problemele dermatologice şi dentare.
5.  Prin efectuarea unor măsurători, se poate determina cu uşurinţă în ce măsură consumul de alimente organice influenţează calitatea laptelui matern.  În laptele mamelor care au consumat cu precădere produse organice erau prezenţi mai mulţi acizi graşi omega-3 şi acizi graşi polinesaturaţi.
6. Prin consumarea produselor ecologice, nu numai că în organismul nostru pătrund mai multe substanţe utile din punct de vedere biologic, dar se reduc chiar şi riscurile pentru sănătate provocate de reziduurile de pesticide, adaosurile de substanţe şi material manipulat genetic.
O statistică recentă publicată în Germania arată că reziduurile de pesticide pot fi găsite în 75% dintre alimentele provenind din culturi nonorganice.

Organic Noni2Organic1

Datorită suprapopulării şi a interesului din ce în ce mai mare pentru un stil de viaţă sănătos,  consumul de fructe şi legume la nivel global a crescut. Acest necesar de legume şi fructe nu poate fi asigurat doar din natură şi de aceea este nevoie de surse suplimentare de producţie, chiar şi în cazul fructelor exotice.                                                               Pentru a face faţă cererii mari, unii agricultori încearcă să forţeze solurile secătuite de elemente nutritive să producă recolte mărite folosind pesticide artificiale şi agresive. Din această cauză, niciodată nu putem şti cu certitudine dacă alimentele pe care le consumăm sunt poluate sau nu.  În acelaşi timp, producerea de legume şi fructe prin aplicarea metodelor naturale câştigă din ce în ce mai mult teren şi din ce în ce mai multă importanţă în ultima vreme.  Noi am creat noul Organic Noni pentru a te ajuta să te bucuri de avantajele unui produs certificat  organic de calitate!
– Criteriile pe care se bazează agricultura organică sau „bio” diferă de la o ţară la alta, dar, toate produsele, fără nicio excepţie, trebuie să fie conforme cu unele cerinţe foarte stricte.                                                                                                                                         – Fructele şi legumele obţinute din agricultura organică sunt cultivate pe suprafeţe mai mici, cu mai multă grijă şi prin folosirea metodelor tradiţionale.                                         – Nu se folosesc îngrăşăminte sau pesticide din comerţ şi, în plus, este interzisă folosirea seminţelor sau a altor organisme modificate genetic.                                                            – Datorită utilizării substanţelor naturale, fructele sunt mai gustoase şi mai hrănitoare, conţinând mai mulţi nutrienţi necesari (antioxidanţi şi minerale) faţă de acelea provenite din agricultura industrială.                                                                                                                                                  – Fermele certificate ecologic nu poluează mediul înconjurător.                                              4                                  Organic Noni este un supliment alimentar în formă lichidă, care conţine suc de noni certificat organic, şi are un gust excelent pe care-l datorează fructelor de zmeură certificată organic. Puritatea trecutului şi a viitorului se combină în acest produs, căci sucul de noni pe care noi îl îmbuteliem provine dintr-o fermă ecologică şi este obţinut prin metode moderne şi sterile.
Compania CaliVita utilizează numai materii prime de o calitate excelentă. Polinesian Noni este obţinut din fructe crescute în natură, în vreme ce Organic Noni este obţinut din fructe provenite de la o fermă certificată ecologic.

 Pentru comenzi sunati la telefon: 0743013820 sau e-mail dumitru.elena25@yahoo.com
 Pentru sanatatea ta,
Elena
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s