Nu lasa OSTEOPOROZA sa-si faca de cap!

Azi am ales sa vorbesc despre OSTEOPOROZA

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pune osteoporoza in grupul celor mai frecvente 10 boli din lume. Aceasta fiind cea mai frecventa tulburare de metabolism osos.

Osteoporoza este o afectiune caracterizata prin scaderea densitatii osoase (adica a cantitatii de os pe unitatea de volum). Consecintele sunt scaderea rezistentei osoase cu risc crescut de fracturi dupa traumatisme minore.

Factori de risc:

Sexul feminin- de patru ori mai multe femei decât barbati sufera de osteoporoza            – Osteoporoza –poate avea si o componenta ereditara.                                                       – Constitutia subtire– oasele au din start o densitate mai mica.                                             – Menopauza – osteoporoza afecteaza foarte adesea femei aflate în post-menopauza, dar riscul creste chiar si în situatia unor afectiuni sau exercitii fizice foarte intense care întrerup temporar ciclul menstrual.                                                                                                        – Interventii chirurgicale– gastrectomii (înlaturarea unei portiuni din stomac) sau histerectomii totale. Acestea afecteaza absorbtia sau utilizarea calciului de catre organism.                                                                                                                                 – Anumite tratamente medicamentoase- de ex. tratamente de lunga durata cu unele medicamente anti-inflamatorii, anti-epileptice, sau excesul de hormoni tiroidieni.                  – Alti factori de risc- fumatul, consumul de alcool, cafea, etc.

Cateva sfaturi:

interzicerea alcoolului, pentru ca este nociv pentru ficat, perturba metabolismul vitaminei D si creste pierderile de calciu;
interzicerea cafelei, deoarece cafeina accelereaza eliminarea calciului si a altor minerale din organism;
interzicerea fumatului, pentru ca nicotina accentueaza eliminarea calciului si grabeste instalarea menopauzei;
miscare multa, pentru ca favorizeaza formarea tesutului osos si reduce pierderile de calciu si a altor minerale.

Alimentatia

      Aceasta este foarte importanta pentru prevenirea si stoparea osteoporozei în special în prima parte a vietii. Este vital ca tinerii sa aiba un aport adecvat de calciu. Osul pierdut mai târziu nu mai poate fi recuperat oricât s-ar creste aportul de calciu. Pentru persoanele adulte se recomanda un aport de cca. 800 mg calciu/zi, iar pentru barbatii trecuti de 65 de ani si pentru femeile în postmenopauza 1500 mg/zi. Laptele degresat, pasteurizat sau fiert este bogat în calciu, dar acesta se absoarbe în cantitate redusa. Produsele vegetale bogate în calciu sunt cerealele integrale, semintele, legumele de culoare verde închis.

CaliVita vine in ajutorul tau cu urmatoarele produse naturiste 100%  

– Strong Bones Plus  1-1-1 inainte de masa, 3 luni continuu- asigura un aport echilibrat de calciu si magneziu pentru intarirea structurii osoase si prevenirea fracturilor de demineralizare din cadrul osteoporozei.

 Evening Primrose Oil 1-1-1 inainte de masa 3 luni continuu, regleaza complet tot axul endocrin, inclusiv glandele paratiroide raspunzatoare de fixarea calciului la nivel osos).

 Zen Thonic 1-1-1 inainte de masa, contribuie cu o multime de principii active la o functionare imunitara buna, capabila sa combata fenomenul de degenerare osoasa.

 C 1000 1-1-1 dupa masa, micsoreaza riscul fracturilor intervertebrale din osteoporoza.

Pentru comenzi sunati la telefon: 0743013820 sau e-mail dumitru.elena25@yahoo.com

 Pentru sanatatea ta,

Elena

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s